Over Colored Candles

Het team van Colored Candles

Hoi, mijn naam is Veronica Klinkenberg en ik heb Colored Candles opgericht. Alle kaarsen worden door mij gemaakt en ontworpen. Achter de schermen krijg ik ondersteuning van vrienden voor feedback, brainstorm en natuurlijk het ontwerpen van nieuwe kaarsen. Als ik er niet uitkom, staat mijn boekhoudster klaar voor ondersteuning, ik doe mijn eigen boekhouding, helemaal lekker als ik eenmaal in de flow zit!

Wederverkoop en affliatie

Wie helemaal verliefd is geworden op mijn kaarsen is Arrienne Denayere in wie ik een fijne collega gevonden heb. Zij verkoopt de kaarsen van Colored Candles in haar webshop Kleine Duimpjes. Ook heeft zij een fysieke winkel in Zierikzee (provincie Zeeland.) Je bent van harte welkom om haar mooie assortiment daar met eigen ogen te komen bekijken.

Nederlandse sojakaarsen vol van kleur

Wat het assortiment kaarsen van Colored Candles zo uniek maakt is de hoeveelheid kleur. Kaarsen die zo vol zijn van kleur dat je niet doorhebt dat er geen geur aanzit! Verder zijn alle kaarsen vegan en passen in een ecologische, duurzame danwel vegan lifestyle.  De chakrakaars is een droom die uitkwam en ook de grotere maten glazen zorgen ervoor dat er nu ook grotere kaarsen met 30 en 40 branduren in het assortiment zitten. De twee grootste glazen zijn (binnenkort) vekrijgbaar met 1 of met 2 lonten. Er zijn nog vele mogelijkheden om verder te ontwikkelen waaronder kaarsen met houten lonten, een stoere glazenserie die de mannen en stoerdere vrouw zal aanspreken, diverse doe-het-zelf pakketten, andere wassorten waaronder koolzaad- en bijenwas, materialen aanbieden voor particulieren en collega's enzovoort!

Locatie van creativiteit: Alkmaar, Noord-Holland

Al ruim 20 jaar woon ik in het mooie Alkmaar en ik zie deze stad, ondanks dat ik hier niet opgegroeid ben, absoluut als mijn thuis. Na de scheiding had ik het geluk om een prachtige eensgezinswoning in Daalmeer toegwezen te krijgen en deze gouden kans heb ik met beide handen aangegrepen. Hoewel de keuken, waar ik naast mijn maaltijden ook de kaarsen maak, behoorlijk klein is en nog lang niet ingericht als ik het zou willen, heb ik het er erg naar mijn zin. Tegen de lange muur in de woonkamer staat een groot dressoir met daarop plastic bakken uitgestalt. In deze plastic bakken zitten alle kleuren was die ik gebruik voor de kaarsen. Mijn woonkamer is dus ook mijn werkruimte, het is dan ook fijn om in diezelfde woonkamer een "werkvrije" zone te hebben waar ik heerlijk onderuit op de bank mijn favoriete tv-series kan kijken.

Hoe ik op het idee kwam

Van 2012 tot en met 2019 had ik al een bedrijf in sojakaarsen. Deze jaren waren een avontuur in het ontdekken van het ondernemerschap. Totdat ik besefte dat het concept niet langer werkte. In de herfst van 2019 ging ik terug naar de "tekentafel" om een nieuw concept uit te werken. Want helemaal stoppen met kaarsen maakte wilde ik niet, maar zo doorgaan ook niet.

Ik ontdekte dat ik nog heel veel kleurblokjes op voorraad had, goed voor zeker 20 kilo gekleurde was. Veel klanten, vooral op de markt, hebben aangegeven geen geurkaarsen te willen (om verschillende redenen) maar juist kaarsen zonder geur. Aangezien ik door mijn geuren heen was en ik het ook niet erg vond om geuren weg te laten, werd het idee geboren om met gekleurde kaarsen aan de slag te gaan. Dit resulteerde in wat je nu hier ziet: "Colored Candles, by Veronica".

Tekst voor het laatst bewerkt donderdag 20 januari 2022

© 2019 - 2022 Colored Candles by Veronica | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel