7 tips voor het branden van sojakaarsen

Als je zo’n mooie sojakaars hebt staan, wil je daar natuurlijk optimaal van genieten. Zeker als je weet dat sojakaarsen langer en helemaal OP kunnen branden. Met deze 7 tips om meer te genieten van je sojakaarsen heb je meer plezier van je mooie kaarsen.

 1. Laat de bovenkant smelten

  Laat bij de kaars bij de eerste keer vier uur branden. Daarbij is het de bedoeling dat de bovenkant helemaal smelt. Bij kleinere kaarsen gaat dit sneller, bij grotere kaarsen duurt dit wat langer. Brandt alle kaarsen maximaal vier uur per keer. Vanaf de tweede keer zal het oppervlak sneller smelten.

 2. Uit de tocht

  Houdt sojakaarsen uit de tocht, zo gaat je kaars langer mee. Tocht op je kaars herken je aan het schuin branden, de ene kant smelt wel en de andere niet én de vlam zal onrustig zijn. Even draaien kan een oplossing zijn. Een goed brandende sojakaars heeft een rustige vlam.

 3. Brandt vier uur per keer

  Brandt je sojakaars ongeveer vier uur per keer. Dat wordt altijd aanbevolen voor sojakaarsen en daar zijn de kaarsen ook op getest.

 4. Check de vlam

  Je kunt veel aflezen aan de vlam. Hiermee bedoel ik dat je aan de maat van de vlam (en de lont) en aan hoe rustig of onrustig een vlam is, veel kunt aflezen over hoe je kaars brandt. Heb je je kaars een tijdje uit het zicht (maar wel in dezelfde ruimte) dan kan één blik op de kaars je vertellen of het goed gaat of dat je kaars even wat liefdevolle aandacht wenst.

 5. Let op de veiligheid

  Ja logisch maar toch…brandt je kaarsen veilig! Niet voor niets zijn kaarsen één van de veroorzakers van brand.

 6. Houdt je kaars uit de hitte

  Bewaar je kaarsen uit de hitte van zon en/of radiator. De meest sojawas smelt namelijk al bij 49 graden. Op een hete zomerdag kan dat dus een natte kaars opleveren. Laat je kaarsen niet in de auto liggen en bewaar ze rechtop.

 7. Zorg voor frisse lucht

  Hoewel de rook van sojakaarsen veel aangenamer is voor de luchtwegen, kan het branden van kaarsen en eventueel het gebruik van lucifers, de lucht binnenshuis veranderen. Zorg goed voor jezelf, zorg voor voldoende frisse lucht!

Extra zomertip: sojakaarsen buiten branden

De sojakaarsen van Colored Candles zijn gemaakt voor binnen en niet getest voor buiten. Bij kaarsen van bijvoorbeeld paraffine hebben de buitenvarianten een speciale, dikke lont om te voorkomen dat de kaarsen snel uitwaaien. De sojakaarsen van Colored Candles hebben een gewone lont, er bestaat een grote kans dat ze uitwaaien bij een flinke windvlaag.

Een oplossing is de kaarsen in een windlicht te zetten. Zorg wel dat er voldoende zuurstof bij kan komen. Uit eerdere tests kwam naar voren dat sojakaarsen meer zuurstof nodig hebben dan paraffinekaarsen. Mocht je de sojakaarsen succesvol buiten branden, dan nodig ik je bij deze uit dit te delen met mij danwel mijn volgers op sociale media. Zodat meer mensen ook buiten kunnen genieten van de mooie kaarsen van Colored Candles by Veronica!

Ik hoop dat deze "7 tips" je plezier in het branden van sojakaarsen heb kunnen verhogen.

Geschreven door: Veronica (Danielle) Klinkenberg
Originele publicatiedatum 27 juni 2016
Laatste aanpassing: 5 juni 2021 (tip 7 en de extra zomertip)
Herpublicatie 14 oktober 2020 door Veronica Klinkenberg
Originele publicatie: http://danielleduurzaam.nl/7-tips-om-meer-te-genieten-van-je-sojakaarsen/
© Tekst mag overgenomen worden indien de auteursrechten gerespecteerd worden.

© 2019 - 2024 Colored Candles by Veronica | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel