Sojakaarsen

Op deze pagina vind je informatie over:

⇒ voor wie zijn sojakaarsen geschikt?

⇒ wat is de herkomst van sojawas?

⇒ wat zijn de eigenschappen van sojakaarsen?

⇒ wat er zo uniek is aan Colored Candles?

⇒ wie zit er achter dit bedrijf?

Of klik door naar de klantenservice en contactpagina.


Voor wie zijn sojakaarsen geschikt?

Sojakaarsen zijn geschikt als je:

+ niet van geurkaarsen houdt of er niet tegen kunt

+ een ecologisch of duurzaam alternatief zoekt

+ een vegan lifestijl hebt

+ houdt van handgemaakte producten

Sojakaarsen zijn niet voor niets al jaren in populairteit aan het toenemen. Naarmate er meer aandacht komt voor duurzaamheid en pure, ambachtelijkse producten, stijgt ook de populariteit en het aanbod van deze kaars. Logisch, want als je onderzoek gaat doen, blijken de meeste kaarsen waaronder theelichtjes gemaakt van paraffine., een bijproduct van aardolie. Dat past niet in een duurzame, ecologische of zelfs veganistische leefstijl. Sojakaarsen doen dat wel, al kan ik natuurlijk alleen voor mijzelf spreken. Ik kan je dan ook met trots vertellen dat mijn nieuwe Britse leverancier het erg belangrijk vind hier duidelijkheid over te geven. Zo hebben ze bij vrijwel elk product in hun webshop een icoon staat dat aangeeft dat het product vegan is. Plantaardig en geschikt voor in een veganistische leefstijl dus. Ook staat er bij "cruelty free" en dat gaat erover dat er geen testen op dieren zijn gedaan voor het betreffende product en ook dieren niet op een andere manier ervoor zijn gebruikt.

Terug naar boven

Waar worden sojakaarsen van gemaakt?

De sojawas is gemaakt van pure sojaboonolie en:

+ plantaardig

+ biologsch afbreekbaar

+ absoluut niet giftig

+ er worden GEEN bossen voor gekapt

+ is verbouwd zonder herbiciden en pesticiden

+ niet genetisch gemanipuleerd

+ komt uit Groot-Brittannië!!

Heel blij was ik toen ik een paar maanden geleden een Britse leverancier in kaarsenmaterialen ontdekte. Naast dat ze goede productomschrijvingen hebben en een zeer behulpzame chat, zijn (bijna) alle producten als vegan zijn gelabeld en kopen ze zo lokaal in binnen Europa. Tot nu toe gebruikte ik in Nederland ingekochte sojawas die in Noord-Amerika geproduceerd wordt. Mijn eerdere zoektocht naar Europese sojawas leverde destijds niets op. 

Toen mijn Nederlandse leverancier recentelijk (eind maart 2020) aangaf dat ze uitverkocht zijn en de Amerikaanse fabriek tijdelijk stillicht door de crisis, dook ik eens in het merk sojawas dat mijn Britse leverancier aanbied. En wat blijkt? Dit merk wordt in Groot-Brittanie geproduceerd! Nog beter: het merk wat ik altijd al gebruikte, is van de Amerikaanse producent, overgenomen door een Briste familie. Ik kan dus hetzelfde merk blijven gebruiken en het is nog Europees ook!

Terug naar boven

Wat zijn de eigenschappen van sojakaarsen?

+ ze branden schoon

+ ze branden met een rustige vlam

+ ze branden lang

+ ze branden helemaal op

Online is veel te lezen over hoe goed of fout paraffine zou kunnen zijn maar ook over sojakaarsen gaan verschillende verhalen de rond.

Dit is wat ik de afgelopen jaren van mijn klanten te horen kreeg:

Zo was er een online klant die al meerdere malen kaarsen bij mij kocht. Op een keer belde ze mij met de vraag weer kaarsen aan het te leveren. Ze had namelijk weer eens paraffine theelichten aan gehad en kreeg direct weer last van haar luchtwegen. Met sojakaarsen heeft ze daar geen last van. Hoe gaaf is het dat ik deze dame steeds weer mag voorzien van een nieuwe voorraad kaarsen. Ze is één van mijn beste klanten en absoluut niet de enige die er baad bij heeft dat sojakaarsen schoner brander.

Andere opvallende reacties gaan over de prachtige rustige vlam. Heerlijk om bij weg te dromen. Ook dit kreeg ik van verschillende kanten te horen.

Verder hebben sojakaarsen de kwaliteit om lang te branden en ze kunnen helemaal opbranden.

Ook kreeg ik weleens de vraag of je sojakaarsen weer opnieuw kunt aansteken en ik was steeds verbaasd over die vraag. Natuurlijk kun je sojakaarsen opnieuw aansteken! Wat de brandeigenschappen van sojakaarsen zijn en met welke tips je langer kunt genieten vertel ik je binnenkort.

Sinds ik een nieuwe leverancier vond, ben ik heerlijk aan het experimenteren met drie verschillende soorten lonten in diverse maten. Op het momente dat ik dit schrijf, staan achter mij zeven kaarsen te branden om deze verschillende lonten te testen in twee verschillende maten glaasjes.

En dan is het handig om te weten dat mijn sojakaarsen ALTIJD in een glaasje moeten branden en absoluut niet los. Ik zal je vertellen waarom. Sojawas is heel vloeibaar. Zo vloeibaar dat als je een kaars aansteekt zonder een vorm (glas) erom heen, de kaars verandert in een olievlek. Dat heb ik dus een keer gedaan. De kaars die normaal 13-15 uur kan branden ging na 3 uur al uit en was toen niet meer opnieuw aan te steken.

Ook heb ik een poging gedaan tot het maken van een stompkaars. Het maken op zich lukte wel, maar het branden was een kleine ramp. Nu zijn er wel manieren om dat te verbeteren maar ik was destijds niet genoeg geinspireerd om daarmee aan de slag te gaan. Vandaar dus dat mijn kaarsen altijd branden in een glaasje van rond de 5 cm breed en 6 cm hoog. Een heel andere maat dan een stompkaars dus. Misschien dat het mogelijk is met 2 soorten koolzaadwas een stompkaars te creeren die wel mooi brandt, dit is echter een idee voor later.

Terug naar boven

Wat is er uniek aan het assortiment van Colored Candles?

+ meer dan 20 prachtige kleuren

+ meerdere kleuren per kaars

+ geen geur toegevoegd dus aangenaam voor de luchtwegen

+ alles handgemaakt

+ lokaal geproduceert in Alkmaar, Noord-Holland

+ deels uit voorraad leverbaar

+ deels unieke exemplaren

+ maatwerk mogelijk

Terug naar boven

© 2019 - 2022 Colored Candles by Veronica | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel